włoska restauracja Kraków centrum

Włosi zdają sobie sprawę z tego, w jaki sposób jeść. Być może wskutek tego, że używane przez nich kompozycje są ożywcze, aromatyczne i porządne dla każdego. Tradycyjna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem pożywienia – koncentruje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania wskazują, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą kontrolę poziomu cukru we krwi oraz obniżenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest również wyśmienite i oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, które nie wyłącznie smakują niesamowicie, lecz też są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.

włoskie jedzenie Kraków

Spójrz na parę poniższych czynników, jakie stanowią esencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina i gotuj!

Oliwa z oliwek
Jest to niemalże niebezużyteczne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w trakcie przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest suta w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak także witaminę E i inne zdrowe związki, jakie pomniejszają stan zapalny.

Krakow Restaurant italian Cuisine

   

Pomidory z puszki
Rześkie pomidory są imponujące, niemniej jednak te z puszki mogą sprawić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest bardzo istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed niektórymi nowotworami, schorzeniami serca i osteoporozą i mogą działać jako silne przeciwzapalne związki.

Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię zagospodarowania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, zawiera związek o nazwie allicyna, który przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew może płynąć bez ograniczeń), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych oraz zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem oraz ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.